Albert van der Heide is geboren op 16 december 1960 te Den Haag. Hij heeft (klassiek) slagwerk gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, met als hoofdvak-docenten: Dhr. W.Heesen, Fred Krens en Ruud Wiener. In 1987 behaalde Albert het diploma Docerend Musicus slagwerk en in 1989 het diploma Uitvoerend Musicus slagwerk. Ook studeerde Albert harmonie- en fanfaredirectie bij dhr. J. Koops, Arie van Beek en Jos van der Sijde en behaalde zijn akte in samenwerking met de Douane Harmonie in 1990. Hij studeerde bijvak trompet bij Koos van der Hout.

Als slagwerker heeft hij gespeeld op freelance basis bij symfonie- harmonie- fanfareorkesten en brassbands. Als dirigent is Albert werkzaam geweest bij drumfanfares, slagwerkensembles, fanfare-en harmonieorkesten. Er verschijnen regelmatig slagwerkcomposities en arrangementen voor HAFA-orkesten van zijn hand. Ook in de lichte muziek is hij altijd actief geweest. Als drummer/zanger heeft hij gespeeld in dixielandbands en commerciƫle dansorkesten.

Momenteel is Albert woonachtig in Pannerden en werkzaam als dirigent bij de harmonieorkesten “Gaudete in Domino” te Cuijk, “QHarmony” te Nijmegen en slagwerkgroepen “Wilhelmina” te Pannerden en Ons Genoegen te Millingen aan de Rijn.