Mijn naam is Frank van Hassel en ik ben sinds januari 2017 ben ik de dirigent van het JOOG! Daarnaast geef ik de saxofoonlessen en de blokfluitlessen in Millingen.

Mijn muzikale carrière begon al vroeg; op 6 jarige leeftijd startte ik met blokfluit en op 8 jarige leeftijd begon in met saxofoonlessen. Ik begon bij Harmonie Irene in Beers en later speelde ik

ook in het Vierdaagse orkest en in Regio-orkest oost Brabant.

Tijdens mijn middelbare schooltijd wist ik al vrij snel dat ik het conservatorium wilde gaan doen. Na de middelbare school heb ik eerst de opleiding sound&vision in Arnhem gedaanFrank. Daar behaalde ik in 2011 mijn Mbo niveau 4 diploma voor geluidstechnicus. In datzelfde jaar volgde ik saxofoonlessen bij Miguel Boelens ter voorbereiding op mijn toelating aan het conservatorium. Begin juli 2015 studeerde ik af aan het Artez conservatorium in Arnhem. De hoofdvaklessen volgde ik bij Frans Vermeerssen, Miguel Boelens en Allard Buwalda. Naast altsaxofoon speel ik bariton-, tenor- en sopraansaxofoon. Als bijvak volgde ik dwarsfluitlessen bij Jeroen Pek en klarinetles bij Guus Tangelder.

Met mijn ‘roots’ in de HaFa wereld is het kijken naar een dirigent me niet vreemd. Tijdens mijn opleiding werd ik gevraagd door een harmonieorkest om hun jeugdorkest te dirigeren. Daar ben ik vol enthousiasme aan begonnen! Dat ik zelf ooit op die plek zou staan had ik nooit gedacht, maar inmiddels kan ik het me niet meer wegdenken uit mijn wekelijks werk. Als zelfstandig ondernemer werk ik met veel plezier voor allerlei verenigingen als muziekdocent en dirigent.

Het zijn moeilijke tijden voor muziekverenigingen in Nederland, maar mijn uitgangspunt om de oude traditie voort te zetten is PLEZIER! Iedereen die zegt dat het leren van een instrument oubollig, stoffig of saai is, nodig ik graag uit op een van mijn lessen of repetities om hen het tegendeel te laten zien!

Muzikale groeten

Frank van Hassel